Menu

.

De Ideeënfabriek Rabobank Uden & Veghel CSU Markant Uden Kliknieuws Jumbo
15 & 16 september 2017
  • Volg ons op
  • Zeer geslaagde vierde editie Late Summer Soul & Jazz

Festival Late Summer Soul & Jazz in Markant Uden is weer voorbij. Op vrijdagavond 15 en zaterdagavond 16  september konden zo'n 2.500 muziekliefhebbers weer hun hart ophalen tijdens het festival dat voor de vierde keer plaatsvond. Hoogtepunten waren zeker het afsluitende optreden van de Molukse formatie Massada op zaterdag, waarbij het dak er bijna letterlijk af ging bij Markant, maar zeker ook de Amerikaanse trompettist Tom Browne die zijn ‘Funkin for Jamaica’ nog niet verleerd bleek. Nog niet eerder waren er zoveel bezoekers op beide dagen. Wie er niet bij was heeft echt iets gemist. De organisatie toonde dan ook zeer tevreden en acht het na een goede evaluatie niet uitgesloten dat er ook een lustrumeditie volgt komend jaar.

Spetterend optreden van Tom Browne op vrijdag
Op vrijdag was er wederom geen sprake van een parallelprogrammering waardoor alle optredens evenveel publieke aandacht kregen. Het spits werd afgebeten door Hermine Deurloo met haar combo die een prachtige muzikale ode bracht aan Jean Toots Thielemans. In de theaterzaal was daarna een erg goed optreden van Bart Wirtz met de bekende pianist en zanger Ruben Hein. Na het spetterende optreden van Tom Browne met een fantastische begeleidingsband in een volle evenementenzaal, kon men even op adem komen in het theatercafe met de oude vertrouwde ‘huisband’ Birdy Seven. Daarna volgde een afsluiting in de lounge door de populaire band Bruut, met de geweldige Maarten Hogenhuis op sax. Deze feestband kreeg al snel de voetjes van de vloer.

Unieke Masterclasses van Eric Vloeimans & Coen Witteveen
Op zaterdag waren einde middag twee speciale masterclasses, van niemand minder dan trompettist Eric Vloeimans en Coen Witteveen, saxofonist bij Typhoon. Twee groepen jonge talentvolle musici gingen met deze muzikale grootmeesters aan de slag met een muzikaal thema en improvisatie.

De jonge honden van Funky Organizers in de Evenementenzaal
Met een ongelooflijke partij energie en muzikaliteit zetten ze al vroeg de toon voor een topavond. Er was daarna een uitgebreid programma met liefst 11 optredens in drie zalen. In het Jazzcafé kon men genieten van virtuoze luisterjazz van Tomek van Leeuwen/Mitchell Damen Quintet, Sanavan en het trio van pianist Karel Boehlee. In de drukbezochte Theaterzaal stond de voorstelling Swingin' Harlem onder bezielende leiding van Koen Schouten en vervolgens de beste jazzmuzikanten van Nederland bij The Quartet met muziek van Misha Mengelberg. In de Evenementenzaal trok de superbigband Licks and Brains alle registers open met als gast trompettist Eric Vloeimans. Het bleek voor de jonge mannen van de Raad van Toezicht daarna maar moeilijk om dat niveau en die energie te evenaren. Dat lukte wel Rolf Delfos met z’n eigen band in de foyer en zeker ook Simone Roerade die als Mrs. Hips met een superstem vele harten wist te winnen. 

Massada is het niet verleerd
Uitsmijter in de foyer was echt wel de latinjazzband Massada. Deze Molukse band, waarvoor mensen uit heel Nederland naar Uden waren gekomen, bleek nog zeer vitaal. De gebroeders Manuhutu (zang en percussie), maar ook gitaristen Chris Latul en Rudy de Queljoe lieten nog even horen wat voor wereldband het al in de jaren zeventig was. Pas na twee toegiften was het over. Dankzij enthousiaste sponsors en vrijwilligers, gelouterde artiesten, smaakvolle catering, gastvrije horeca en last but not least enthousiaste bezoekers kan Late Summer Soul & Jazz 2017 zeker de boeken in als zeer geslaagd!

Bekijk hieronder twee prachtige fotoreportages en geniet nog even na

Dirk Hoogendoorn-Moens >

Hans Anneveldt >

Terug naar overzicht
  • Vastware
  • Greve
  • Estillon
  • SENA
  • VSBfonds
  • Prins Bernhard Cultuurfonds
  • De Laat