Menu

.

De Ideeënfabriek Rabobank Uden & Veghel CSU Markant Uden Kliknieuws Jumbo
15 & 16 september 2017
  • Volg ons op
  • Unieke kans op Masterclass met Eric Vloeimans of Coen Witteveen

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september vindt het Late Summer Soul & Jazz Uden 2017 plaats. Een jaarlijks terugkerend festival met een geheel eigen identiteit en sfeer. Inmiddels zijn er weer nieuwe namen bekend gemaakt voor het programma. Daaronder Ruben Hein en Mrs Hips. Eerder waren o.a. Tom Browne, Bruut, Massada en The Quartet al gepresenteerd. Voor de eerste maal worden tijdens het festival een tweetal masterclasses gegeven. Jong talent uit Uden en wijde regio worden uitgedaagd om zich verder te bekwamen door coaching van twee echte meesters!

Eric Vloeimans
Meester Eric Vloeimans, trompettist, won al relatief vroeg in zijn carrière de belangrijkste jazzprijzen. Vloeimans mag zich als een van de weinige jazzmusici een bekende Nederlander noemen. Hij werkt voortdurend aan vele projecten tegelijk en is ook geregeld te gast bij jonge musici en ensembles. (o.a. Wereldtoer Armin van Buren). Hij maakte verder een eigen meespeelboek ‘Horn of Plenty’. Vloeimans treedt tijdens het Late Summer Soul & Jazzfestival ook op met ‘Licks & Brains’. Voor meer informatie: www.Ericvloeimans.nl

Coen Witteveen
Coen Witteveen is producer, cultuurmaker maar vooral bekend als saxofonist bij Typhoon en de Plastik Soldiers. Hij heeft diverse prijzen op zijn naam staan, onder andere Radio 6 ‘Best live Act’ Typhoon, 3FM Award ‘Best Hip Hop’ Typhoon. Kijk voor meer informatie op www.coenwitteveen.nl

Masterclass
De Masterclass improvisatie is voor iedere jeugdige muzikant (saxofoon of trompet) vanaf 13 jaar uit de regio. Voorwaarde is wel dat zij minimaal drie jaar les hebben gehad en een voorkeur hebben voor jazz & soul of wereldmuziek. Plezier in het spelen staat voorop. Maximaal 10 deelnemers kunnen kosteloos de Masterclass volgen. Eric Vloeimans en Coen Witteveen zullen tijdens de Masterclass de deelnemers coachen en samen muzikaal afsluiten. Tevens is publiek welkom bij de masterclass.

Meedoen?
Wie zichzelf herkent in bovenstaand profiel meldt zich direct aan met een korte motivatie en eventueel een korte video. De organisatie kiest de deelnemers uit. De Masterclass duurt 60 minuten en zal plaatsvinden op zaterdag 16 september tussen 16.00 – 17.00 uur. Aanmelden kan tot 1 september via Info@latesummerjazz.nl. T.a.v. Maartje van der Schoot.

Terug naar overzicht
  • Vastware
  • Greve
  • Estillon
  • SENA
  • VSBfonds
  • Prins Bernhard Cultuurfonds
  • De Laat