Menu

.

De Ideeënfabriek Rabobank Uden & Veghel CSU Markant Uden Kliknieuws Jumbo
15 & 16 september 2017
  • Volg ons op

Massada

Dag:
Zaterdag 16 september 2017
Zaal:
Rabo Lounge

Enkele Molukse muzikanten startten in de jaren 60 The Eagles. In 1973 wijzigen zij deze groepsnaam in Massada wanneer de Amerikaanse Eagles hits in Nederland gaat scoren.

In 1978 wordt het Santana-achtige debuutalbum uitgebracht met de hitsingles Dansa en Latin Dance. Daarna brengt Massada ieder jaar een album uit, heeft een volgeboekte agenda van wel vijf optredens per week en spelen in 1979 op Pinkpop en maken een succesvolle tournee door Duitsland. Ze krijgen een Hitkrant-award en winnen een Zilveren Harp.

Wanneer in 1981 de bezetting van de groep rigoureus wijzigt wordt besloten een funky-latin richting in te slaan en de Maleisische identiteit aan de kant te schuiven. Het kost de groep vele trouwe fans, die de stijlbreuk niet zien zitten.

De groepsleden gaan meer hun eigen weg in soloprojecten en spelen bij andere bands. In 1990 valt de groep na vele wisselingen als Massada uiteen om zeven jaar later voorzichtig op semiprofessionele basis opnieuw te beginnen.  In 1999 speelt Massada tijdens De Vrienden van Amstel, maken in de jaren daarna een tour door Indonesië en staan in 2012 weer op het Pinkpop podium, editie Classic. Massada telt bekende muzikanten onder de bandleden. Uiteraard de broertjes Manuhutu, maar ook gitaristen Chris Latul en Rudy de Queljoe en percussionist Nippy Noya. Latul brengt een succesvol solo-album uit en scoort diverse hits met het project De Groothandel.

Noya is een gevierd studio- en sessiemuzikant en is te horen op meer dan 200 albums in diverse genres van Jan Akkerman tot John McLaughlin, en van Stan Getz tot Udo Lindenberg. De Queljoe maakt, voordat hij Massada versterkt als opvolger van Latul, deel uit van het legendarische Brainbox van zanger Kaz Lux en schittert onder meer in Vitesse rond drummer Herman van Boeyen.

Bezetting:
Johnny Manuhutu (zang/percussie),
Jopie Manuhutu (percussie),
Rudy de Queljoe (gitaar),
Jan Jermias (gitaar),
Nippy Noya (percussie),
James Sabandar (basgitaar),
Steven van Gestel (drums),
Lino Emerencia (toetsen),
Freddy Anindjola (toetsen)

Terug naar overzicht
  • Vastware
  • Greve
  • Estillon
  • SENA
  • VSBfonds
  • Prins Bernhard Cultuurfonds
  • De Laat