Menu

.

De Ideeënfabriek Rabobank Uden & Veghel CSU Markant Uden Kliknieuws Jumbo
15 & 16 september 2017
  • Volg ons op

Licks and Brains ft Eric Vloeimans

Dag:
Zaterdag 16 september 2017
Zaal:
Evenementenzaal

Eric Vloeimans behoeft feitelijk nauwelijks introductie. Het is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd.

Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. In 2001 wint Vloeimans de Boy Edgar Prijs, in 2002 de Bird Award van het North Sea Jazz Festival. Vanaf 2007 is Eric Vloeimans actief met zijn elektrische band Gatecrash, waarin funk- en rockelementen doorklinken. Daarnaast blijft hij andere projecten ontplooien, zoals de groep Oliver’s Cinema met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann, en een duo met pianist Florian Weber.

Hij werkte ook samen met artiesten uit andere muzikale werelden. Op popgebied zijn dat onder anderen Fay Lovsky, Doe Maar, Spinvis, Jan Akkerman en trompettist Kyteman (Colin Benders). Kytecrash heette de combinatie van diens hiphop-band en Gatecrash. Wat wereldmuziek betreft was Vloeimans betrokken bij projecten met flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel, Latin-pianist Ramon Valle en Pessoa van Fernando Lameirinhas.

Vloeimans heeft als solist opgetreden met klassieke ensembles als het Matangi Quartet, het Calefax Rietkwintet, het Metropole Orkest, het Gelders Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest, de Holland Baroque en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In seizoen 2015/2016 speelt Eric Vloeimans met harpist Remy van Kesteren. In 2015 werkte Vloeimans mee aan het titelnummer van het artiestenalbum 'Embrace' van Armin van Buuren, waarmee hij in 2016-2017 een wereldtournee maakte. Tevens verscheen in november 2015 het eerste meespeelboek van Eric Vloeimans onder de titel 'Horn of Plenty'. Eric Vloeimans ontving op 6 november 2016 de Muziekprijs 2016 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. 

Licks and Brains
Sounds en grooves, daar gaat het om bij Licks & Brains, een negentien man sterke band die jazz, funk, soul, dance, hip-hop en latin weet te mengen tot een verfrissende mix van dansbare nu-jazz. Muzikaal leider is altsaxofonist Rolf Delfos, bekend van onder meer het Artvark Saxophone Quartet, The Houdini’s en de Jazzinvaders. De band heeft recent getourd door China en speelt regelmatig met topartiesten als Anton Goudsmit en Benjamin Herman. Licks & Brains brengt een feestelijk programma: een mengeling van stukken uit Erics repertoire en uit het feestelijk repertoire van de band.

Terug naar overzicht
  • Vastware
  • Greve
  • Estillon
  • SENA
  • VSBfonds
  • Prins Bernhard Cultuurfonds
  • De Laat