Menu

.

De Ideeënfabriek Rabobank Uden & Veghel CSU Markant Uden Kliknieuws Jumbo
15 & 16 september 2017
  • Volg ons op

Bart Wirtz feat. Ruben Hein

Dag:
Vrijdag 15 september 2017
Zaal:
CSU Theaterzaal

Ruben Hein behoeft feitelijk nauwelijks introductie. Ondanks het feit dat hij nog geen tien jaar actief is als musicus, is hij een zeer graag gezien gast op nationale en internationale (jazz)podia, had een hit met ‘Elephants’, kreeg diverse muziekprijzen, toerde o.a. met Hans Teeuwen en de Painkillers en is bekend van radio en TV, niet in de laatste plaats door zijn muzikale bijdrage aan het programma "Linda's Zomerweek".

Zanger en pianist Ruben Hein groeit op in een muzikale familie in het dorpje Bemmel. Op jonge leeftijd al is hij geïnteresseerd in artiesten als Ray Charles, Miles Davis, The Beach Boys en The Beatles. Hun muziek inspireert hem om na het Gymnasium jazzpiano te gaan studeren aan het Conservatorium in Amsterdam, waar hij in juni 2008 afstudeert. In de zomer van 2010 tekent Ruben Hein een contract met het jazzlabel Blue Note. En neemt zijn debuutalbum Loose Fit op. Ook brengt hij z’n eerste single Elephants uit. Sindsdien toert hij met zijn eigen muziek en speelt hij op diverse festivals in binnen- en buitenland, zoals het North Sea Jazz Festival, Eurosonic Noorderslag, Lowlands en het Java Jazz Festival in Jakarta, Indonesië.

In oktober 2011 volgt een samenwerking met het Metropole Orkest en singer / songwriter Jonathan Jeremiah in een uitverkocht Carré. Van dit concert wordt een livealbum uitgegeven. Daarnaast staat Ruben dat jaar met Oleta Adams en het Koninklijk Concertgebouw Orkest in het Concertgebouw in Amsterdam. In 2012 volgt een derde cd, met de titel Revisited. In 2012 wint hij een Radio 6 Award in de categorie Beste Soul en wordt hij genomineerd voor een Edison, ditmaal voor de "Live" CD, in de categorie Jazz Vocaal. In 2013 volgt een Radio 6 Award in de categorie Best Man. Op 29 maart 2013 komt zijn vierde album uit, getiteld Hopscotch. Voor dit album ontvangt hij in 2013 de Edison-publieksprijs. Sleutelwoorden in Rubens stijl zijn warm, groovy, ruimte, spacey.

In juni 2013 wordt Ruben bekend bij het grote publiek door zijn muzikale bijdrage in het programma "Linda's Zomerweek" met presentatrice Linda de Mol, waarin hij de favoriete nummers van Linda's gasten vertolkte. In 2014 krijgt dat een vervolg. In datzelfde jaar verzorgt hij samen met producer Perquisite de titeltrack How We Belong voor de verfilming van Annie M.G. Schmidts boek Wiplala. In 2014 en 2015 speelt hij mee als toetsenist bij de Engelse singer-songwriter Fink, zowel op diens album Hard Believer als als toetsenist bij de Europese tournee van Fink.  Ook speelt hij bij Hans Teeuwen en The Painkillers met The Painkillers, met topmuzikanten Benjamin Herman, Ruben Hein, Jesse van Ruller, Kasper Kalf en Joost Kroon.  

Terug naar overzicht
  • Vastware
  • Greve
  • Estillon
  • SENA
  • VSBfonds
  • Prins Bernhard Cultuurfonds
  • De Laat